Word fit terwijl je in het water ligt!
Ouder worden maar wel fit blijven! Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meesten minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in. Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten! Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB masterszwemmers genoemd, is de ideale manier om fit te blijven.

Voor wie is masterszwemmen?
Het masterszwemmen is het logische vervolg op het jeugdwedstrijdzwemmen waardoor je vanaf je 20ste tot op zeer hoge leeftijd het wedstrijdzwemmen kunt blijven beoefenen. Bovendien is het ook geschikt voor triatleten die hun slag willen verbeteren en/of aan hun conditie willen werken, en voor oud-zwemmers die opnieuw instromen met als doel de wedstrijdsport weer te beoefenen.

Masterszwemmen bij ZV Hoogland
Belangrijker dan wat je kunt is wat je wilt bereiken. De masters afdeling van ZV Hoogland is op ieder niveau afgestemd, van het aanleren of verbeteren van een slag tot het aanbieden van een uitdagend trainingsprogramma. Onder de bezielende leiding van de trainersstaf krijgt de groep, variërend in leeftijd van begin 20 tot ruim in de 60, aanwijzingen, tips en trucs waarmee je de wedstrijdslag(en) nog sneller onder de knie krijgt. Ben je geïnteresseerd en beschik je over enige zwemervaring? Neem dan contact op met de hoofdtrainer van de masters. Mocht het masterszwemmen onverhoopt niet passend voor je zijn, bijvoorbeeld omdat je niet aan wedstrijden wil deelnemen of omdat de trainingstijden je niet schikken, dan kan trimzwemmen voor volwassenen, eveneens bij ZV Hoogland, wellicht een goed alternatief zijn.

Proefles
Wil je komen zwemmen bij de masters, maar weet je niet zeker of je het wel echt leuk vindt? Kom dan eens langs voor een proefles tijdens één van de trainingen. Je kunt bij ons gratis 2 proeflessen volgen. Wanneer je het leuk vindt, dan kun je lid worden.

 

 

Copyright © 2021. All Rights Reserved.